top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTTWP

Waarom een wedding planner?

Bijgewerkt op: 15 nov. 2023

In ons dagelijks leven krijgen wij vaak de vraag: “Waarom hebben wij eigenlijk een weddingplanner nodig?” of “zoveel werk kan het toch niet zijn, een bruiloft organiseren?”


Allemaal logische vragen als je nog nooit een bruiloft hebt moeten organiseren. In deze blog geven wij antwoorden op alle vragen omtrent het inschakelen van een weddingplanner.


Wanneer is het aan te raden om een weddingplanner in te schakelen voor jullie bruiloft? En waarom dan? Herkennen jullie jezelf in de volgende punten?


Wij gaan trouwen en......hebben geen idee waar we moeten beginnen en willen graag advies.

Ervaring is het belangrijkst. Jullie gaan (waarschijnlijk) voor het eerst trouwen en net als alles wat je voor het eerst doet is het soms lastig om te weten waar te beginnen. Een weddingplanner heeft al veel bruiloften mogen organiseren en kan jullie dus makkelijk op weg helpen.


...hebben geen zin en geen tijd (naast onze werk/gezin/sociale leven) om eindeloos op internet te zoeken.

Het netwerk van een weddingplanner zorgt ervoor dat dit overbodig wordt. Door de ervaring van jullie weddingplanner is er een groot netwerk opgebouwd van toffe leveranciers (binnen elk budget en elke stijl). Denk aan locaties, catering, bloemisten, fotograaf, videograaf, decoratie, muzikanten en ga zo maar door. Tijdens de meetings met jullie weddingplanner wordt de stijl van de bruiloft besproken en op basis daarvan zoeken zij de beste leveranciers uit. Het enige wat jullie nog te doen staat is een keuze tussen alle opties.


...willen zorgeloos genieten van onze trouwdag en de maanden ervoor.

No stress! Dit is toch heel belangrijk voor de trouwdag en de maanden van de verloving. Een beetje gezonde zenuwen zijn er altijd, het is tenslotte jullie trouwdag. Maar teveel stress, waardoor jullie niet van het moment kunnen genieten, is de hoofdreden waarom wij iedereen een weddingplanner gunnen. Een bruiloft zit vol kleine details en vooral op de dag zelf moet er nog veel geregeld worden. Het is zo’n heerlijk gevoel als je zelf lekker in de make-up zit of een drankje kan doen en er op kan vertrouwen dat alles verloopt zoals jullie hebben gepland. Dat is echt onbetaalbaar.


... willen geen vriend, vriendin of familielid het plezier van onze trouwdag ontnemen

In Nederland kozen koppels vaak hun beste vriend of vriendin voor de organisatie van hun bruiloft (als ceremoniemeester). Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat koppels op de dag zelf een professionele ceremoniemeester of weddingplanner inschakelen om te zorgen dat hun beste vrienden echt van de bruiloft kunnen genieten. Want zeg nou zelf, zijn je vrienden niet een stuk beter in feesten met jullie dan het organiseren ervan?
… willen heel graag een hele toffe bruiloft met leuke, originele en creatieve elementen die net even anders zijn.

Met alle ervaring en het grote netwerk heeft een weddingplanner al van alles gezien. De juiste weddingplanner is altijd op de hoogte van wat er speelt en mogelijk is op het gebied van bruiloften. Als jullie iemand hebben gevonden waarmee je een klik hebt zal diegene zeker op jullie wensen kunnen inspelen met toffe, originele en creatieve elementen, zodat jullie bruiloft ook echt jullie bruiloft wordt.


… willen deze dag een keer 'niet zelf de slingers ophangen' of nog erger 'de confetti opruimen'!

Want daar gaat het toch uiteindelijk om? En met die confetti weten wij wel raad!

Als jullie jezelf in deze punten herkennen, dan raden wij sterk aan om toch aan een wedding planner te overwegen (of wij het nou zijn of iemand anders). Het is jullie gegund om volledig en met 100% van deze dag te kunnen genieten. Dus doe je jezelf een plezier!


En hebben jullie nog twijfels over de 'extra' kosten voor een wedding planner? Een goede weddingplanner kan ervoor zorgen dat jullie juist geld besparen! Hoe dan?

Een succesvolle bruiloft zit hem in het regelen van de perfecte leveranciers die bij jullie passen en die jullie zelf misschien niet zo snel zouden vinden. In combinatie met creatieve oplossingen en kortingen ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je alles zelf doet. Zo blijft er meer over voor de leuke extra’s (zoals de huwelijksreis bijvoorbeeld..).


Liefs,


Nina & Susanna
301 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page