top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTTWP

To Theme Or Not To Theme

Bijgewerkt op: 25 okt. 2023

De vraag is; willen jullie een thema op jullie bruiloft? En zo ja, hoe kies je dan een thema?

Hiervoor kun je je als eerste afvragen of je voor een subtiel thema zoals een bepaalde kleur wilt gaan of dat je een uitgesproken thema wilt en de hele bruiloft in de sferen van een bepaalde film wilt organiseren. Daarnaast is het natuurlijk van het belang dat het thema bij jullie allebei past én is er misschien wel een bepaalde film, land, spel of hobby die jou en je grote liefde bij elkaar heeft gebracht. Dan heeft het thema in ieder geval een speciale betekenis! Ook is het natuurlijk mogelijk om een deel van je bruiloft een thema te geven door bijvoorbeeld de pre wedding night, het feest op de dag zelf of de brunch een thema (of dresscode) te geven. Er zijn in ieder geval genoeg ideeën en om jullie op weg te helpen zullen wij een paar van onze favoriete thema’s met jullie delen ;)


"I will take the Ring, though I do not know the way”

Wij hebben kortgeleden een bruiloft mogen organiseren met als thema, niks minder dan.. "Lord of the Rings" en believe us when we say; deze bruiloft was geweldig. Nu zul je je misschien afvragen hoe zo'n thema eruit komt te zien en daar hebben wij het antwoord op. Zo liet het koppel de ringen aanvliegen door roofvogels, konden de gasten pijl en boogschieten tijdens de receptie, stond er een echte Gandalf bij de ingang, was het diner helemaal in bourgondische (hobbit) stijl en droegen wij, en de meeste gasten natuurlijk elfenoortjes tijdens het feest. Oh, en ruim van tevoren gaven wij de dresscode aan. Waarbij wij iedereen bij twijfel over zijn/haar outfit informeerde met; "when in doubt, ask yourself: what would a hobbit wear?" (En onze grote vriend Pinterest zorgt dan natuurlijk ook voor de nodige informatie). Zo zie je maar weer dat elk thema mogelijk is voor een bruiloft en we love it, want wij kunnen samen met het koppel al onze creativiteit erop loslaten.


How to spice up the pre wedding night, dinner or brunch pool party?

De pre wedding night geeft de kans om de bruiloft goed in te luiden en het ijs te breken voor je gasten. En hoe breek je het ijs? Door een uitdagende dresscode bijvoorbeeld! Bij een pizza party hoort natuurlijk een Italiaans thema, zoals; The Sopranos (aka de Italiaanse maffiafamilie). Hiervoor hoef je zeker niet in Italië te trouwen, maar is dit ook een manier om Italië naar jouw bruiloft te laten komen. (De credits voor dit thema gaan naar onze Suus die haar verjaardag

goed wist te vieren in The Sopranos stijl.) Ook kun je iedereen op de pre wedding night of op de grote dag zelf tijdens het diner een pruik of hoofddeksel mee laten nemen. Zo zal er in ieder geval geen tekort zijn aan gespreksstof en ontdek je misschien wel een alter ego van je vrienden. Dit zal voor veel leuke foto’s, gesprekken en een gezellige sfeer zorgen.


Om het weekend af te sluiten kan een hangover brunch niet ontbreken en om het helemaal een feestje te maken is dit mooi te combineren met een pool party. Een pool party is an sich geen thema, maar je kunt hier wel creatief in zijn. De poolparty samen met de brunch een thema geven is een perfecte oplossing als je niet aan je hele bruiloft een thema wilt hangen, maar wel een moment wilt creëren waarin iedereen in ongedwongen sfeer kan dansen, zwemmen en natuurlijk hun mooiste zwemkleding uit de kast kan halen. Muziekje aan, zonnebril op, cocktail in de hand en gaan! Bij de bruiloft van Azza en Tom in Zuid-Frankrijk vorig jaar werd de pool party georganiseerd in de sferen van MTV the grind, wat de laatste dag van het weekend echt geweldig afsloot. Voor inspiratie delen wij met liefde de video van Azza en Tom's bruiloft voor een geweldige wigparty tijdens het diner en een heerlijke poolparty! Of denk aan een 90s poolparty waarbij iedereen een aerobic outfit aantrekt en voor de sportievelingen onder ons nog een leuke workout in het water kan worden georganiseerd.Le marriage est belle

Frankrijk is niet alleen een prachtig land om je bruiloft te vieren, maar is ook een leuk thema voor je bruiloft. Vermaak je gasten met een spelletje Petanque, geniet van een glaasje Pastis of een goede champagne bij de receptie (of vin d'honneur) waar een oester natuurlijk niet kan ontbreken. Voor de taart kun je kiezen voor een traditionele croquembouche, oftewel een toren van soezen. Het diner zal uiteraard in de stijlen van de Franse keuken geserveerd worden waarbij een uitgebreide kaasplank voor alle kaasliefhebbers onder ons natuurlijk niet mag ontbreken. Bespreek jullie grote dag na met een brunch waar iedereen kan genieten (en uitkateren;)) met een Croque Monsieur als medicijn.

Colors, colors, colors...

Met een bepaalde kleur of kleurenschema kan je ervoor zorgen dat alle gasten mooi op elkaar afgestemd zijn. Zo kun je denken aan pastel kleuren bijvoorbeeld of iedereen één bepaalde kleur laten dragen. Voor de OCD mensen tussen ons is dat natuurlijk een zorg minder op hun grote dag, maar ook zal dit er erg mooi uitzien op alle foto’s. Wij verzorgen ook wedding websites voor onze koppels waar allerlei belangrijke informatie voor hun koppels op staat, zoals de locatie, dichtstbijzijnde hotels, maar waar dus ook ruimte is voor een duidelijke foto verzameling met dresscode! Op die manier weet je zeker dat iedereen de dresscode duidelijk heeft ontvangen ;)Surfing your way down the aisle

De ongedwongen en gezellige sfeer van een

festival is voor ons precies de sfeer die wij graag op een bruiloft zien. Alles mag en alles kan. Een prachtige locatie op het strand is daar een goede match voor. Voetjes in het zand, overal romantische lichtjes, foodtrucks en vrolijke bloemen. Om je festival beach wedding helemaal af te maken is het ook mogelijk om een leuke activiteit te organiseren zoals een surfcursus voor jouw gasten. Dit kun je vervolgens weer in de styling verwerken; denk aan een groot mooi welcome sign in de vorm van een surfboard.Kortom is er genoeg mogelijk om jouw speciale dag nog net wat specialer te maken. Wij hopen dat wij jullie hierbij hebben geïnspireerd voor jullie prachtig gestylde georganiseerde chaos en mocht je vastlopen hiermee, weet je ons te vinden! Wij doen namelijk niets liever dan brainstormen over alle mogelijkheden en creatieve ideeën met onze koppels om samen een onvergetelijke dag te creëren.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page