top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTTWP

Gastblog - Zomerstoffen voor je trouwpak

Bijgewerkt op: 15 nov. 2023

Wanneer jullie in de zomer trouwen of op een bestemming waar je te maken krijgt met zomers weer, is het belangrijk hier rekening mee te houden bij het kiezen van je trouwpak. Je wilt je natuurlijk wel comfortabel voelen in het pak dat je draagt. Daarom vroegen wij de tailors van Michael & Giso om advies, welke stoffen kun je het beste kiezen voor een zomers trouwpak?


Linnen Natuurlijk beginnen we met linnen. Het is algemeen bekend dat linnen de ideale zomer stof is, ook voor je trouwpak. Linnen is een prachtige natuurlijke stof, die erg licht en ademend is. Er zit niet erg veel stretch in linnen, waardoor we het pak iets wijder aanmeten. Ook dit is niet verkeerd tijdens een warme zomerdag, het zorgt voor extra comfort en een ietwat casual uitstraling. Linnen kenmerkt zich ook door de kreukgevoeligheid. Hier moet je van houden, als tailor zien wij dit echt als de charme van het natuurlijke product. Is dit iets waar jij je aan gaat storen? Dan kun je ook voor een stof kiezen gemaakt van een blend met linnen. Hierdoor verminder je de kreukgevoeligheid, maar kun je wel de voordelen van deze vezel ervaren.
Katoen Katoen is ook een fijne stof om te verwerken in een zomers trouwpak, het is een matte stof waardoor het een casual uitstraling heeft. Dit is een prettige stof door de vochtabsorberende en luchtdoorlatende karaktereigenschappen. Ook katoen is gevoelig voor kreuk, voor een trouwpak wordt daarom geregeld gekozen voor een blend van katoen en wol om de kreuk te verminderen. Een groot voordeel van katoen is dat het een erg sterke stof is. Wil je de outfit na de huwelijksdag nog geregeld dragen is deze stof zeker het overwegen waard.Wol Bij wol wordt vaak gedacht aan een dikke, warme wollen trui. Dat wol enkel geschikt is voor de wintermaanden is echter niet juist. Wol kan prima op een warme zomerdag, het is alleen belangrijk dat jij voor de juiste wollen stof kiest. Als je een zomers trouwpak laat maken van een wol kun je het beste kiezen voor een open weving. Hierdoor is de stof extra luchtig. Daarnaast kies je voor een lichtgewicht stof, dit betekent dat er minder wol in de stof is verwerkt. Hierdoor is de stof minder zwaar en warm. Voor een trouwpak wordt er vaak gekozen voor blend met wol. Door wol te combineren met linnen of katoen wordt de stof perfect voor op warme dagen. In combinatie met zijde krijgt het een lichte glans, waardoor er een feestelijk geheel ontstaat.

Zijde Zijde kan ook zeker niet in dit rijtje ontbreken. Door de glans die zijde van nature in zich heeft wordt dit vaak toegevoegd aan de stof voor een klassiek trouwpak. De combinatie van wol met zijde is erg geliefd. Daarnaast is zijde erg licht, waardoor het ook in de zomermaanden comfortabel draagt. Zijde heeft als eigenschap te isoleren, hierdoor houdt

het je in de winter lekker warm en in de zomer juist weer koel. Dit is dus een ware all season stof.

Twee- of driedelig trouwpak? Regelmatig horen we van grooms dat ze liever geen driedelig pak willen vanwege de eventuele warmte. Het is inderdaad zo dat hoe meer lagen je draagt, hoe warmer je het snel hebt. Toch raden wij vaak een driedelig trouwpak aan, ook in de zomermaanden. Doordat jij een vest bij de outfit draagt ben jij ook gekleed als het zo warm is dat jij je jasje uittrekt. Als jij onder je trouwpak geen vest draagt, sta je dan in enkel je overhemd. Zodra dit gebeurt verdwijnt er een groot deel van jouw onderscheidend vermogen als bruidegom. Daarbij hoeft het geen probleem te zijn wat betreft de warmte, als jij maar voor de juiste stof kiest.

Nog een belangrijke advies: zorg altijd voor een extra overhemd. Zo kun je bijvoorbeeld voor het diner of het feest een schoon shirt aantrekken en fris de avond beginnen.

Wanneer heren bij ons een afspraak maken nemen we altijd uitgebreid de tijd om een beeld te vormen van de huwelijksdag en de persoonlijke wensen. Zodra die in kaart zijn gebracht worden de bijpassende stoffen voorgelegd. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die bij jou aansluiten? Maak dan zeker eens een afspraak in een van onze winkels!


355 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page