top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTTWP

Gastblog - Timo & Kay

Bijgewerkt op: 8 dec. 2023


Het organiseren en vieren van een prachtig gestylde georganiseerde chaos is wat wij het allerliefste doen! Dit jaar zijn wij met elkaar gaan kijken wat wij het aller belangrijkst vinden binnen TTWP maar ook in het leven. We waren het allemaal met elkaar eens dat we het belangrijk vinden bruiloften te organiseren voor likeminded koppels waar wij echt een klik mee voelen en wij zijn super dankbaar dat wij voor zoveel mooie koppels hun bruiloft hebben mogen organiseren. Daarnaast is het minstens net zo belangrijk voor ons om dit samen te doen met leveranciers in de wedding world die onze visie delen! Wij willen daarom graag met jullie de tips van onze favoriete leveranciers met jullie delen met first up: Timo & Kay. Voor wie Timo & Kay nog niet kennen; zij zijn een super getalenteerd duo die de vetste wedding video’s maakt en daarnaast ook nog eens een mega gezellige toevoeging zijn aan de bruiloft zelf! Wij hebben al voor meerdere bruiloften met ze mogen samenwerken en zullen van af hier Timo & Kay aan het woord laten om wat meer te vertellen over alle voordelen van een videograaf op je bruiloft en 10 tips om jullie trouwvideo bioschoopwaardig te maken!


Waarom investeren in een goede videograaf?

Je bruiloft is een van de momenten in je leven die je voor altijd zal koesteren. Het is een dag of het zijn de dagen die je spendeert met iedereen die je liefhebt en samen vieren jullie dan ook de liefde en het leven. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je graag terugkijkt op deze gebeurtenis, en hoe beter dan door middel van een aftermovie?! Je stopt ontzettend veel tijd, energie en liefde in het plannen en tot leven brengen van jullie droombruiloft, dus hoe fijn is het als je ook daarna nog iets tastbaars hebt dat, zeker wanneer op termijn je herinneringen iets zijn vervaagd, jullie terug brengt naar deze mooie gebeurtenis. Een trouwfilm laat je door middel van beeld, audio en muziek deze momenten volledig herbeleven. Probeer de investering dan ook niet persé als onderdeel van je wedding budget te zien, maar als een investering voor de toekomst.

De juiste videograaf voor jou

Op het gebied van het uitzoeken van een videograaf is het belangrijk dat je kijkt naar welke stijl je mooi vindt, maar het is zeker minstens zo belangrijk dat de videograaf/videografen qua persoonlijke vibe bij jullie past. Als videograaf zijn we onderdeel van jullie dag, dus is het wel belangrijk dat jullie je op je gemak voelen. Stel je eens voor dat je je de hele dag ergert aan een videograaf (of fotograaf), omdat je je keuze puur op beeld en/of budget hebt gemaakt, dat wil je natuurlijk niet op je bruiloft! Aangezien we inmiddels weten dat bruidsparen zich hier voor de bruiloft niet zo bewust van zijn wilden we jullie deze tip toch graag meegeven. We krijgen namelijk bij bijna iedere bruiloft achteraf te horen hoe erg ze de waarde onderschat hebben van onze fijne vibe, behulpzaamheid en makkelijke omgang.

Er zijn zoveel onderdelen tijdens jullie bruiloft die perfect zijn voor in jullie bruiloft video. So let’s talk about them! Wij delen hierbij 10 tips om jouw bruiloftsvideo bioscoop waardig te maken!


1. Voorbereiding is het halve werk

Als videograaf willen we alle details (zo gek als je ze maar kunt verzinnen) weten. Wil je confetti shooten, geef ons ff een seintje. Is er een verrassing voor jullie of vanuit jullie naar de gasten. Laat ons dit vooraf weten. We staan natuurlijk continu standby om te filmen, maar vooraf communiceren is altijd beter zodat we zeker optijd klaar staan en indien nodig audio is geïnstalleerd. In onze pré wedding sessie (ongeveer een maand voor de bruiloft) bespreken wij dergelijke details altijd met onze bruidsparen, maar het kan voor jullie handig zijn om gedurende het planningsproces alvast notities van bijzonderheden bij te houden.

2. Prepare your guests

Laat je gasten vooraf weten dat er een videoteam aanwezig is en dat ze zich gewoon mogen gedragen alsof we er niet zijn. Op die manier kunnen ze wellicht alvast aan het idee van camera's om hen heen wennen.

3. Show your love

Niks is zo mooi als jullie je liefde naar elkaar uiten en het maakt de trouwfilm zoveel meer persoonlijker. Veel bruidsparen kiezen ervoor om geloftes uit te spreken tijdens de ceremonie, maar als dat niet bij jullie past hebben we genoeg andere ideeën. Zo kun je de geloften privé naar elkaar uitspreken, voor of na de first look. Of kun je een kaartje of brief schrijven die de ander op leest tijdens het klaar maken of voorafgaand aan de ceremonie. Genoeg mogelijkheden dus, maar uiteindelijk zijn persoonlijke woorden zo veel mooier dan dat iemand anders ze voor jullie uit spreekt.

4. Speeches, we love them!

Wij gebruiken gedeeltes van speeches om in de trouwfilm jullie verhaal te vertellen. Hoe beter de speeches, hoe beter het verhaal! Een goede speech (althans, dat vinden wij) bevat humor, is gevat en brengt jullie karakters naar voren. Het is dan ook helemaal niet zo'n gek idee om mensen in je familie of vriendenkring die goed kunnen spreken en verhalen kunnen vertellen te vragen of zij willen speechen. Nog mooier is het wanneer de speeches enigszins op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor voorkom je dat je 5 keer hetzelfde verhaal hoort of de speecher ongemakkelijk wordt, omdat grote gedeeltes van zijn speech al door iemand anders zijn verteld.

Wat betreft de locatie van de speeches is het het mooiste en meest praktische om deze allemaal op een aangewezen plek te doen, wanneer ze plaatsvinden tijdens het diner. Op die manier kunnen we in slecht verlichte zalen een spotje opzetten en hebben we geen half opgegeten borden in beeld. De reactie shots die we van jullie als bruidspaar filmen zijn ook het mooiste wanneer jullie van de tafel af gedraaid zijn ipv achter een bord eten zitten. Dit is uiteraard iets waar wij op de bruiloft zelf voor zorgen dat dit in goede banen wordt geleid, maar het is wellicht voor jullie handig om dit vooraf ook al te weten, zodat je hier enigszins rekening mee kunt houden.

5. Just the two of you

Tijdens de couple shoot ontstaan de leukste beelden wanneer jullie gewoon lekker lol met elkaar hebben en de camera's zo veel mogelijk proberen te negeren. Klinkt inderdaad makkelijker dan het is. Maar toch.. dit is jullie momentje om samen stil te staan bij wat er die dag allemaal is gebeurd of nog komen gaat. Klets lekker met elkaar, kijk elkaar eens diep in de ogen en geniet van jullie moment en heb lol. Zo ontstaan de mooiste beelden en als jullie echt niet weten wat jullie moeten doen staan wij als julie persoonlijke hype team klaar om jullie sturing te geven.

6. Or just you ;)

Momentje voor jezelf: een bruiloft gaat vliegensvlug voorbij en je wordt letterlijk geleefd. Het kan dat je een momentje voor jullie zelf willen in plannen, zonder vrienden, zonder foto- en videograaf. Geef dat in de voorbespreking aan zodat we daar rekening mee kunnen houden.

7. It all starts with getting ready

Over het moment van klaarmaken wordt vaak niet heel veel nagedacht, maar ook hier kun je iets bijzonders van maken. Hoe heerlijk is het om als bruid samen met je bruidsmeiden je op te tutten, herinneringen op te halen en vooruit te blikken. Zorg dan ook dat je een mooie ruimte hebt waar je dit samen kunt doen en genoeg Haar en Make up Artiesten zodat je niet in tijdsnood komt. Als fly on the wall kunnen we zoveel leuke beelden schieten en hoe fijn als dit allemaal lekker relaxt eraan toe gaat. Het klaarmaken is onderdeel van je dag, dus maak er een bijzonder moment van!

Als je graag buiten beelden wil shooten van jou en je bruidsmeiden is het handig om dit moment in te plannen na het klaarmaken, omdat iedereen er dan tip top uitziet en toch al op je kamer is. Hou daar dus rekening mee in je planning (10 minuten zou voldoende moeten zijn) en kijk ook waar het kan qua locatie zodat niemand je nog kan zien.


De bruidegom ziet het aankleden in 99% van de gevallen puur als iets praktisch. Hop, pak aan en 5 minuten later is hij klaar. Maar ook met de mannen kun je hier een leuke ochtend activiteit van maken. Anders zit je ook maar wat te wachten! Verzin daarentegen iets leuks om te doen met je vrienden… Een boottocht, een potje poolen, voetballen, tennissen en als je het echt heel bond wil maken een wijn of whiskeytasting (vergeet niet dat de spuugemmertjes er niet als decoratie staan). Gewoon iets wat bij jou past. Wanneer je (zoals in ons geval) twee videografen hebt, gaat de één met jou mee om leuke beelden te schieten en de ander blijft bij de bruid squad. Op die manier heb je weer extra authentieke beelden waarbij het niet alleen om de bruiloft draait, maar ook om jou en de band met je vrienden / broers / etc.


8. Let’s show us your dance moves and let's party

Heb je een spectaculaire openingsdans gepland? Maak een opname met jullie telefoon wanneer jullie aan het oefenen zijn en stuur de video naar ons door. Op die manier weten wij wanneer een lift of draaimoment komt en kunnen we zorgen dat alles mooi op beeld komt!


We houden enorm van feestbeelden, dus ga lekker los! Wees niet bang om je camera momentje te nemen en lekker los te gaan. Gooi er een ordinaire dance battle in als dat jullie vibe is. Want in-een-kringetje-stap-tik-dansen en wegduiken zodra we een camera tevoorschijn halen levert natuurlijk geen leuke beelden op.9. Some fun extra's

Over naar leuke extra’s om jullie mooie momenten nog mooier over te laten komen op film. Sterretjes; super tof, maar vaak ook chaotisch en slecht uitgevoerd, omdat niemand een duidelijke leiding heeft. Dit zijn momenten die juist strak gepland moeten worden om ze ook mooi op beeld te krijgen. Je wilt natuurlijk niet dat de helft van de flikkersterren al gedoofd zijn op het moment dat jullie aan komen lopen. En geloof ons nu maar, zodra er een borrel in zit gaat het logisch denkvermogen een stukje achteruit en worden sterretjes aangestoken zodra de gasten ze in de hand krijgen. Een goede coördinatie is wel zo handig dus. Wijs één of twee personen aan die de leiding op zich nemen en in staat zijn een groep naar zich te laten luisteren (zoals je wedding planners ;)). Zorg dat er (meer dan) voldoende aanstekers zijn of kaarsen. Geef duidelijke instructies over op welk commando de sterretjes worden aangestoken en laat ze de sterretje aansteken bij het steeltje ipv het uiteinde. Op die manier loopt het vuur in tegengestelde richting en zullen sterretjes die bijna op zijn juist wel een mooi beeld geven. Check voor het aansteken of het video- en foto team ready zijn en of het bruidspaar klaar staat. Dan pas het commando geven om de sterretjes aan te steken / muziek te starten etc. Hou er rekening mee dat het even duurt voordat iedereen zijn sterretje heeft aangestoken, dus dat het bruidspaar niet direct moet komen.


10. Last but not least

Vergeet niet dat deze video een representatie is van jullie speciale dag en jullie herinneringen hiervan, dus hoe meer communicatie hoe beter. En vergeet niet te lachen ;)

Ben je nu benieuwd hoe wij specifiek graag te werk gaan en of wij misschien kunnen samenwerken in de toekomst? Neem contact met ons op! Dan kunnen we kijken hoe we jullie bruiloft tot in de eeuwigheid kunnen laten sprankelen.Thank you note TTWP team

Lieve Timo & Kay, we hebben al op veel fantastische bruiloften samen gewerkt. De wedding films die jullie daarvan hebben gemaakt zijn zo speciaal voor ons! Wij hopen nog heel veel bruiloften met jullie te vieren en mega bedankt voor alle mooie tips <3
83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page