top of page

TTWP 
x
Terre des Hommes 

 

Samen de liefde vieren,

samen strijden tegen gedwongen kindhuwelijken

Het organiseren van een prachtige bruiloft vol liefde, familie & vrienden voor onze koppels, is wat wij het allerliefste doen, maar helaas trouwt niet iedereen op de wereld vanuit liefde en worden er dagelijks nog steeds kinderen gedwongen in kindhuwelijken waarbij hun bruiloft verre van de mooiste dag van hun leven is. Wetende dat dit gebeurt in de wereld en dat een bruiloft voor zoveel jonge meisjes het begin kan zijn van een leven vol misbruik en uitbuiting, kunnen wij niet negeren. Wij vinden het heel bijzonder dat wij prachtige bruiloften mogen organiseren voor onze koppels en zijn van mening dat er ruimte is voor een donatie vanuit het budget voor de bruiloft om samen bij te dragen aan een mooiere wereld. Gelukkig vinden onze koppels dat ook! 

 

In 2024 willen wij ons inzetten om kindhuwelijken tegen te gaan en mogen wij vol trots zeggen dat wij een duurzame samenwerking aan het opbouwen zijn met “Terre des Hommes” om samen de strijd aan te gaan tegen kindhuwelijken. Jaarlijks streven wij naar het inzamelen van een bedrag van minimaal €10.000 om daarmee bij te dragen aan dit doel. Door onder andere onze “second hand wedding clothing pop-up store” en donaties vanuit onze koppels komen we steeds dichter bij dit doel, helpen jullie ook mee?

Lees hieronder meer over Terre des Hommes en hoe jij kunt bijdragen!

Second hand wedding clothing pop-up store

Over het algemeen worden trouwjurken maar één keer gedragen. Ook is een trouwpak of de kleding van gasten vaak na één keer dragen, gedoemd om in de kast te hangen en te verstoffen...  Hier zien wij een kans om dit duurzamer aan te pakken en daarmee geld in te zamelen voor Terre des Hommes. 

Dit jaar organiseren wij een pop-up store waar wij tweedehands trouwkleding gaan verkopen. Ons doel is om samen met Terre des Hommes te strijden tegen kindhuwelijken en kinderuitbuiting, tegelijkertijd trouwkleding duurzamer te maken, én trouwkleding betaalbaar te maken voor mensen met een lager budget. De volledige opbrengt gaat naar Terre des Hommes.

Wij zullen hiervoor samenwerken met verschillende leveranciers binnen de trouwbranche die hun steentje willen bijdragen. Daarnaast willen wij zo veel mogelijk mensen vragen om hun trouwkleding (van trouwjurken totbruidsmeisjes kleding en van pakken en hakken!) te doneren.

Help jij ons mee? Wil je doneren? Stuur ons dan een berichtje om meer informatie te ontvangen over hoe jij kleding kunt doneren! Ben jij trouwleverancier en wil je graag bijdragen of meehelpen? Let us know!

Locatie Pop Up Store: TBD

Datum Pop Up Store: november/december 2024

Terre des Hommes 

Terre de Hommes werkt aan een wereld waarin alle kinderen een menswaardig bestaan hebben en kunnen opgroeien tot zelfstandige volwassenen. Een wereld waarin kinderen niet meer worden uitgebuit. Zij beschermen kinderen door kinderuitbuiting te voorkomen en te stoppen en hen in staat te stellen hun stem te laten gelden.

Wereldwijd worden 160 miljoen kinderen uitgebuit. Per jaar trouwen bijvoorbeeld circa 1,5 miljoen meisjes in India voor hun achttiende verjaardag. Een gedwongen huwelijk. Veel kindbruiden gaan niet meer naar school. Terre des Hommes zet zich in om zo veel mogelijk kinderen (en hun gezinnen) te helpen.

 

De ambitie van Terre des Hommes is om kinderen krachtiger te maken in gemeenschappen, te verbinden met krachtige mensen om veranderingen in gang te zetten om zo kennis en expertise te gebruiken en samen tot oplossingen te komen met als einddoel het aanjagen van systeemverandering.

Scherm­afbeelding 2024-03-29 om 10_edite
Doneren? 
Willen jullie Terre des Hommes steunen door re doneren?  Dit kan door middel van een geldbedrag of het doneren van kleding voor onze pop up store! Dat waarderen wij heel erg en willen we jou heel erg voor bedanken. Een geldbedrag doneren kan via deze link en komt direct bij Terre des Hommes terecht. Wil je kleding doneren? Stuur ons dan een berichtje via onderstaande button zodat wij jullie meer informatie kunnen geven over hoe dit werkt. 

Om een beeld te geven van wat een bijdrage kan betekenen hebben wij hier wat voorbeelden:

  • 10 euro: een schoolmaaltijd voor 1 kind voor 1 maand

  • 15 euro: een gevulde schooltas voor 1 kind 

  • 20 euro: een schooluniform voor 1 kind.

  • 500 euro per jaar: promotie en versterken kinderclubs voor continue bewustwording

  • 140 euro per jaar: educatieve steun voor meisjes

  • 170 euro per persoon: beroepstraining voor jong volwassenen

bottom of page