• TTWP

Quarantine Wedding Tips - Part 1: Wedding Music

Bijgewerkt op: 1 mei 2020

Al nagedacht over de muziek op jullie bruiloft? Zonder muziek is er geen feestje! Dit is natuurlijk hét moment om de per-fec-te wedding muziek lijsten samen te stellen. Wat is er belangrijk bij het kiezen van muziek voor jullie bruiloft:


1. Wat is jullie stijl? Zorg ervoor dat de muziek bij jullie past. Dit vinden wij het aller belangrijkste. Het is júllie bruiloft en zo moet het ook voelen. Kies voor nummers waar jullie mooie herinneringen aan hebben of een goed gevoel bij krijgen. Dit kan van jullie eerste avond uit zijn, jullie eerste vakantie samen, een nummer wat jullie altijd voor elkaar zingen, of nummers die jullie verhaal op een andere manier vertellen. Iets om goed over na te denken dus.


2. Wat voor soort bruiloft is het? In welk seizoen gaan jullie trouwen? Wat is het thema van de bruiloft? Is de bruiloft binnen of buiten? De muziek maakt een groot deel van de sfeer van het feest. Dit zijn belangrijke vragen die invloed hebben op wat voor muziek jullie uiteindelijk zullen kiezen. Hebben jullie een bohemian strand bruiloft? Denk dan aan zomerse zwoele muziek of een gypsy bandje of zang- en gitaar duo. Is jullie bruiloft klassiek? Kijk eens naar een jazzband of muzieklijst met jazz.


3. Live of afgespeeld? Zodra je weet wat voor soort muziek jullie op de bruiloft willen komt er nog de vraag of jullie het live of afgespeeld willen? Dit hangt ook af van het budget wat jullie hebben. Met goede afspeellijsten kom je al een heel eind en zal iedereen het naar zijn zin hebben. Live muziek kan nét voor dat beetje extra sfeer tijdens verschillende momenten op jullie bruiloft zorgen. Een pianist tijdens de ceremonie, een saxofonist bij de receptie of misschien bandje om het feest te starten? Ook is een DJ tijdens het feest iets om over na te denken omdat die precies weten hoe ze iedereen op de dansvloer krijgen én ze verzoekjes kunnen draaien. Er is een groot aanbod aan live artiesten in alle soorten stijlen. Ga er rustig een avondje voor zitten en kijk bijvoorbeeld op de volgende website:

Bruiloft Muzikanten Plugify Nederland

,voor artiesten in Nederland. Het grote aanbod aan artiesten kan soms wat overweldigend zijn. De meeste wedding planners hebben daarom een groot bestand met de beste artiesten binnen elk budget en kunnen bij deze keuze erg van pas komen. Bruiloft in het buitenland? Kijk op de volgende websites voor wat inspiratie:

Wedding Music Ibiza

Wedding Music Bali


4. Voor elk moment de juiste muziek kiezen. Zoals we bij hiervoor al benoemde is het belangrijk om te kijken wat voor muziek er op welk moment van de bruiloft toepasselijk is. Er is een groot verschil tussen de sfeer tijdens de receptie en de sfeer die je wilt creëren op het feest. Scroll door naar onder deze pagina voor inspiratie lijstjes voor alle momenten op jullie bruiloft.


5. Maak voor het feest lijstje met voor ieder wat wils! Je zult hoogstwaarschijnlijk gasten van verschillende leeftijd categorieën ontvangen op jullie bruiloft. Het leukste is toch als iedereen de dansvloer op wilt op een bepaald moment van de avond. Daarom raden wij aan om gezellige nummers uit verschillende periodes in de lijsten te verwerken of dit door te geven aan jullie band of DJ!


6. Praktische zaken. Als jullie alle bovenstaande keuzes hebben gemaakt en weten óf en wat voor live artiesten jullie willen, spotify lijsten hebben gemaakt en een DJ hebben ingehuurd dan is het belangrijk om de praktische zaken op een rijtje te zetten. Neem contact op met jullie locatie en check of de juiste apparatuur aanwezig is. Mochten jullie geen wedding planner of ceremonie meester hebben, zorg dan dat er iemand is die tijdens de belangrijke momenten weet welke nummers er gedraaid moeten worden en daarvoor zorgt, zodat jullie daar zelf op jullie grote dag niet meer aan hoeven te denken en lekker kunnen genieten.


Muziek inspiratie nodig?

Hebben jullie aan de bovenstaande punten gedacht maar komen jullie er alsnog niet uit? The Travelling Wedding Planner heeft voor jullie verschillende muziek lijstjes samengesteld en op spotify gezet.


Dus als tip: flesje wijn, wat tapas, kaarsjes aan, spotify aan en lekker samen de hele avond muziek luisteren en de mooiste nummers uitkiezen. Wedding planning kan zo leuk zijn he.


We got you! Check onze spotify muziek lijsten:

Wij hebben lijsten voor jullie samengesteld van Ceremonie muziek tot first dance en van disco tot rock&roll. Geniet ervan:
Liefs,


Nina & Susanna


#weddingmusic #weddingmuziek #weddings #weddingplanning #quarantineweddingtips #bruiloft #muziekopdebruiloft #dreamwedding #love #weddingplanners #music #staypostive17 weergaven0 opmerkingen