• TTWP

Quarantine Wedding Tips -Part 2: Changing the Date in 10 steps

Bijgewerkt op: 5 jun. 2020

Aan het begin van het plannen van jullie bruiloft hadden jullie vast niet verwacht dat er een vleermuis met het Corona virus rondvloog in China, iemand besloot deze op te eten, er een pandemie zou ontstaan en daardoor jullie bruiloft niet door kon gaan? Nee, wij ook niet! Helaas kunnen wij daar niks aan veranderen, wél hebben wij alles uitgezocht voor jullie om het makkelijker te maken. Wellicht op een andere manier of later dan verwacht, maar jullie mooiste dag gaat er hoe dan ook komen.


Actie ondernemen is wel nodig, want ook 2021 begint vol te raken. Hoe? Geen paniek, wij hebben het voor jullie uitgezocht en de belangrijkste 10 stappen op een rijtje gezet:


1. Wat is voor jullie belangrijk? Gisteren is aangekondigd dat huwelijksvoltrekkingen mogen plaatsvinden voor maximaal 100 personen en op 1,5 meter afstand vanaf 1 juli 2020. Dit betekent dat jullie alsnog een mooie bruiloft kunnen hebben, wel iets anders dan gedacht. Om jullie te inspireren hoe dit eruit kan zien raden wij dit artikel aan van The Perfect Wedding. Zet eerst jullie prioriteiten op een rij voordat jullie contact opnemen met leveranciers en stel jezelf de volgende vragen: - Willen wij dit jaar trouwen of verplaatsen wij het liever naar 2021 of 2022? - Willen wij in het weekend trouwen of op een doordeweekse dag? - Willen wij een bruiloft in de zomer of is een ander seizoen ook een optie?


2. Geld ?

Zeker niet onbelangrijk, de moneys. Hoe staan jullie ervoor qua geld? Veel koppels zijn zelf ook geraakt door de huidige situatie en kunnen hun geplande droomhuwelijk dit jaar niet veroorloven. Vervelend maar waar. Een bruiloft kost geld en vaak zijn veel aanbetalingen aan leveranciers al gedaan. Hoe werkt dit eigenlijk? Veel leveranciers verplaatsen zonder extra kosten, kijk goed naar contracten en gemaakte afspraken om te kijken waar jullie recht op hebben. Als er leveranciers zijn die vragen om een bijdrage voor deze periode, bedenk dan of je dit kwijt kunt en steun waar je kan steunen. Wij hebben het op het moment allemaal hard nodig.


3. Kies een aantal opties voor nieuwe datums.

Stel een lijst op met data die voor jullie de beste opties zijn. Neem in overweging om op een doordeweekse dag te trouwen. Meer kans dat een leverancier nog beschikbaar is op deze dagen, omdat weekenden snel volgeboekt zijn door alle verplaatsingen. Zeker iets om te overwegen dus.4. Contact leveranciers:

Zodra jullie een antwoord hebben op bovenstaande vragen kunnen jullie leveranciers contacten en de beschikbaarheid voor de nieuwe data opvragen. Begin bij de locatie, bevestig deze en contact daarna alle andere leveranciers en ga eventueel op zoek naar nieuwe leveranciers.


5. Sluit eventueel een bruiloft verzekering af:

Aangezien de situatie nog wat onzeker is, is het aan te raden om een bruiloft verzekering te overwegen als jullie een datum voor 2020 hebben gekozen. Wij raden de volgende verzekeringen aan:

TIP: Check met al je leveranciers altijd goed de algemene voorwaardes en de annuleringsverzekering kosten en bekijk dan of dit opweegt tegen het nemen van een bruiloft verzekering. En: Lees de kleine lettertjes altijd goed!


6. Breng alle gasten op de hoogte

Waarschijnlijk nemen jullie het zekere voor het onzekere en informeren jullie de gasten telefonisch over de nieuwe datum. Toch is het handig om alle informatie per post of online te bevestigen. Dit hoeft geen grote kaart te zijn maar wel met de belangrijkste informatie erop. Hebben jullie “Save the Date” uitnodigingen met de post gestuurd? Kijk dan naar het sturen van “Change de Date” uitnodigingen in dezelfde of compleet andere stijl. Op Kaartje to Go krijgen jullie 10% korting op de uitnodigingen met de code CHANGETHEDATE. (You are welcome!). Bij online RSVP’s of uitnodigingen is het makkelijk om via hetzelfde programma een “Change the Date” bericht te sturen. Let goed op de juiste informatie en een nieuwe RSVP lijst.


7. Laat de oorspronkelijke huwelijksdag niet voorbij gaan!

Verplaatsen jullie de bruiloft naar volgend jaar, doe alsnog iets leuks op de oorspronkelijke dag om het te vieren! Wij zijn erg fan van de Home Elopement , die wordt aangeboden door For Love We Live. Zij verzorgen een ceremonie met photoshoot thuis om jullie liefde te vieren. Eind van de week posten wij een lijst voor jullie met leuke date nights tijdens de quarantaine, die ook perfect zijn voor jullie originele trouwdag!


8. Postpone de huwelijksreis

Hoe graag wij nu op reis willen (maar echt!), het is toch verstandig om de huwelijksreis uit te stellen naar een meer zekere tijd. Voordeel: na deze situatie zijn de meeste topbestemmingen hard bezig om toeristen aan te trekken en dit levert jullie zeker betere deals op. Stay positive en droom over die heerlijke beach honeymoon. Tips nodig voor de meest romantische reizen? Contact ons!


9. Wel trouwen voor de wet?

Willen jullie al de burgerlijke voltrekking van jullie huwelijk doen? Wellicht is deze datum echt speciaal voor jullie, is er een belangrijk persoon die jullie erbij willen hebben, is er een baby op komst of een kinderwens, reden voor jullie om nu te trouwen. Dit mag momenteel in een kleine setting van 30 personen en vanaf 1 juli met maximaal 100 personen, alles wel op 1,5 meter afstand. Als jullie later een grotere bruiloft willen doen kan er alsnog een akte ondertekend worden tijdens de ceremonie, dit maakt voor de gasten geen verschil.


10. Stay positive en start met de kleine details voor de wedding planning!

Nieuwe datum gekozen? Tijd over? Dit is hét moment om te beginnen en je weer te verheugen op jullie grote dag. Juist nu kun je naar de kleine details kijken en het nog mooier maken dan je ooit had kunnen bedenken. Daarnaast is er ook tijd om decoratie zelf te maken en te regelen, scheelt weer in de kosten.


Hulp nodig? Vragen? Wij zijn er voor jullie!Liefs,


Nina & Susanna


#quarantinewedding #quarantineweddingtips #staypositive #homeelopement #weddings #postponedwedding #quarantine #quarantainetips #weddingplanners56 weergaven0 opmerkingen