top of page
M16A2537.jpg

FAQ

FREQUENTLY ASKED

QUESTIONS 

ALGEMEEN

Hebben wij een wedding planner nodig?

Jullie hebben niet alleen een weddingplanner nodig, jullie verdienen dit ook. Het is een cadeautje naar jezelf, om echt te kunnen genieten van jullie verloving en bruiloft. Een weddingplanner betekent niet alles uit handen geven, maar vooral dat jullie je kunnen focussen op de leuke kanten van het plannen van jullie bruiloft (denk: het proeven van de taart, het passen van de jurk, het kiezen van de juiste wijnen), en wij zorgen dat alles in goede banen geleid wordt, denk: het budget, houden aan deadlines, de perfecte locaties en leveranciers regelen, de dagelijkse mailings over de kleine details met alle leveranciers. Daarnaast hebben wij alle research al gedaan naar locaties en leveranciers. Voor jullie kan dit een hele opgave zijn, waar veel uur in gaat zitten, en waar je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. We willen hiermee niet zeggen dat het onmogelijk is om je bruiloft zelf te plannen, maar we zeggen hiermee wel dat het een hoop tijd kan kosten die je ook anders kunt spenderen. Maar, met een beetje hulp kom je al heel ver en in elk budget zijn er opties. Zie je door de bomen het bos niet meer? Vraag ons om wat advies om je op weg te helpen! 

Hoelang van tevoren moeten wij beginnen met het plannen van onze bruiloft?

Vaak is het nodig om een locatie 1 tot 1,5 jaar van te voren vast te leggen, zeker op weekenddagen. Ook is het belangrijk voor jullie gasten: hoe vroeger van tevoren ze de datum weten, hoe meer kans dat ze deze vrij kunnen houden. Het is zeker niet onmogelijk om een bruiloft korter van tevoren te plannen. Toch is een half jaar tot een jaar van tevoren zeker wel aan te raden om al je wensen voor elkaar te krijgen. Wij hebben een bruiloft wel eens 5 maanden van tevoren gepland en het was prachtig, maar goed, daar zijn we ook ervaren wedding planners voor. Nu heeft Covid-19 erg zijn best gedaan om de tijdsplanning in de war te gooien. Heel veel locaties, fotografen en wedding planners hebben al een hele volle agenda voor de komende jaren, wij raden daarom aan om zo snel mogelijk te beginnen.

Ik heb al een ceremoniemeester, kan ik dan nog een weddingplanner inzetten?

Zeker weten, vaak wordt een vriend of familielid gevraagd als ceremoniemeester. Deze is bekend met de gasten en natuurlijk met jullie en wij werken graag met de ceremoniemeester samen. Wij zorgen ervoor dat hij of zij overal bij wordt betrokken, maar ook dat ze vooral kan genieten tijdens de bruiloft zelf en niet de nodige stress ervaart die bij het plannen en de dag zelf komt kijken.

Heb ik een weddingplanner nodig als ik alle leveranciers al geregeld heb?

Een weddingplanner wordt vaak geboekt voor rust, en om niet alles bij vrienden en familie neerleggen is een fantastisch gevoel. Zeker zodat zij op de dag zelf niks hoeven te regelen en alleen maar mee hoeven te genieten. Jullie kunnen ons inschakelen op elk moment in de aanloop naar de bruiloft. Indien nodig koppelen wij jullie met liefde aan onze favoriete leveranciers, maar werken ook graag met andere leveranciers samen. Het is ook mogelijk om ons alleen als ceremoniemeester op de dag zelf te boeken.

Ik wil trouwen op een locatie waar geen vaste voorzieningen zijn, kan dit?

Absoluut, wij werken samen met ervaren leveranciers die alles kunnen verzorgen op een locatie zonder vaste voorzieningen. Geen concept is ons te gek!

KOSTEN & BETALINGEN

Hoeveel kost een bruiloft gemiddeld?

Over het algemeen kost een bruiloft (exclusief huwelijksreis) rond de €25.000 a €30.000. Maar, jullie hebben deze kosten natuurlijk volledig zelf in de hand en deze hangen ook sterk af van de locatie en het aantal gasten die jullie verwachten. Wij hebben prachtige intieme bruiloften georganiseerd voor €25.000, maar ook high-end bruiloften voor meer dan €150.000. Wat wij altijd als advies meegeven, is vooral een gemiddelde van minimaal €250 per gast voor je trouwdag berekenen aan eten & drinken. Zo weet je alvast wat je je minimaal nodig hebt! 

Het belangrijkste is beginnen met jullie budget voor de hele bruiloft bepalen en dat erna in te delen in hoeveel procent er van dat bedrag naar elk onderdeel gaat. Wij hebben een aantal handige overzichten en tools om jullie budget bij te houden en deze delen wij graag met jullie. Meer informatie?

 

Hoeveel kost een wedding planner gemiddeld?

Dit verschilt natuurlijk per bruiloft (het hangt af van het aantal gasten, de locatie, de wensen etc), maar gemiddeld is het 10% tot 20% van jullie bruiloft budget. Sommige wedding planners zijn een stuk duurder dan andere. Dit komt uit de periode dat een wedding planner inhuren een luxe opties was. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden om hulp te krijgen bij het organiseren van je bruiloft en binnen elk soort budget. Voor het plannen van een bruiloft van A tot Z zitten wij al snel op 40 tot 60 uur, waar een koppel zelf kijkt naar rond de 250 uur voor het plannen van hun eigen bruiloft. Dit verschil zit hem voornamelijk in het feit dat wij ervaring en kennis hebben van het hele proces, research hebben gedaan en bestaande samenwerkingen met leveranciers op elk gebied. 

Zijn jullie prijzen inclusief BTW en andere extra kosten?

De genoemde prijzen op de website zijn inclusief 21% BTW. Dit omdat wij dit transparanter vinden dan een prijs exclusief BTW te noemen. Uiteindelijk komt de BTW toch op de factuur te staan. Wel dienen de prijzen die genoemd worden als indicatie en kunnen er geen rechten aan ontleend worden. Wij hebben deze prijzen opgesteld als richtlijn op basis van het aantal uur wat er voor ons qua werk en investering in zit. Wij houden er rekening mee dat geen enkele bruiloft hetzelfde is en maken daarom altijd een unieke offerte per bruiloft.

Waar zijn jullie kosten op gebaseerd?

Wij werken met een uurtarief van 175€ inclusief BTW. Wij bieden verschillende diensten aan, op basis van een gemiddeld aantal uren dat wij hier in investeren hebben wij een vanaf prijs berekend. Na het kennismakingsgesprek stellen wij een offerte op op basis van jullie wensen en behoefte, waarin onze definitieve kosten zijn berekend. Zie onze brochure om te weten wat wij aanbieden binnen elke optie.

Brengen jullie kosten in rekening voor een kennismakingsgesprek?

Nee zeker niet. Voor ons is het kennismakingsgesprek net zo belangrijk als voor jullie. De klik moet geheel wederzijds zijn, we gaan tenslotte een intieme en fijne samenwerking aan, waar wij allemaal veel liefde in steken. Dit kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en pas daarna maken we de keuze of jullie samen met ons jullie bruiloft willen plannen.

Hoe werken de betalingen en is er een mogelijkheid tot een betaalplan?

Na akkoord van de offerte dient er een aanbetaling te worden gedaan om de samenwerking te bevestigen. Voor bedragen boven de €1500,- vragen wij om een aanbetaling van €1500,- (alles onder de €1500,- dient in 1 keer betaald te worden).

De verdere betalingen stemmen wij af met jullie, wat het beste bij jullie past. Alle betalingen vinden plaats vóór de bruiloft. Alleen extra gemaakte kosten kunnen worden berekend op nacalculatie. Daarnaast regelen wij, indien gewenst, alle betalingen met de leveranciers. Voor meer informatie over betalingen kunnen jullie onze algemene voorwaarden raadplegen.

Bruiloft met een klein budget?

Dit kan absoluut! Wanneer het budget het niet toelaat om een full service wedding planner te boeken, hebben wij ook andere opties om onze ervaring met jullie te delen. Wij vinden dat iedereen (ECHT IEDEREEN) het verdiend om volledig te kunnen genieten van zijn/haar bruiloft. Jullie kunnen ervoor kiezen om ons te boeken voor advies om jullie op weg te helpen, om tussentijds te helpen met de voortgang, of als wedding planner voor een dag. Zo kunnen jullie toch gebruik maken van onze expertise en zorgen dat alles goed geregeld is, zonder de kosten voor een full service wedding planner. 

TTWP

Vanwaar de naam The Travelling Wedding Planner?

Onze liefde voor het plannen van bruiloften is 5 jaar geleden ontstaan op het eiland Ibiza, waar wij beide als event en wedding planners hebben gewerkt. Daarna hebben wij elkaar weer ontmoet op het eiland Bali waar onze plannen een concrete vorm aannamen. Nog een werkweekend op Ibiza, met de nodige brainstormsessies op het strand, en The Travelling Wedding Planner was ontstaan. Onze missie is om liefde te vieren op zoveel mogelijk plekken ter wereld, en onze naam moest dit omvatten. Onze basis is Amsterdam, maar net zo lief vertoeven wij een maand of twee in het buitenland om daar te werken en bruiloften te plannen. Rondreizend op zoek naar de meest prachtige plekken, fijne leveranciers en magische ervaringen. Die wij dan weer met jullie delen.

Waar is jullie kantoor?

Goede vraag! We zijn begonnen met ons kantoor op een Amsterdamse woonboot in de Houthavens. Sinds 2022 hebben wij ons kantoor in het centrum van Amsterdam (Da Costakade). We werken hier vaak samen met het team en spreken graag daar af voor onze meetings.. Maar vaak genoeg werken we  ook ergens in een leuk café, bij een strandtent of een andere locatie. 

Zijn jullie zelf getrouwd? En/of willen jullie zelf trouwen?

Nee, maar wij houden van deze vraag! (En krijgen hem dan ook heel vaak zodra we over ons werk beginnen haha) Wij zijn (nog) niet getrouwd. 

Suus: “Ik geloof heel erg in de liefde en in het vieren, het liefst elke dag. Ik houdt van bruiloften en feesten waar er alleen maar mensen aanwezig zijn die echt geven om het bruidspaar en waar je de liefde de hele dag/avond voelt.  Het is een sfeer die je op geen enkel ander soort evenement kunt krijgen. Vandaar dat ik ook dit beroep heb gekozen. Ikzelf ben er niet van overtuigd dat op papier of voor de kerk nodig is om de liefde te kunnen vieren. Ik begrijp ook volledig waarom je dit wel zou willen en welke voordelen er soms aan kunnen zitten. Maar voor mij zou bijvoorbeeld een liefdesfeest voldoende zijn (misschien zelfs om de 5 jaar!)." Lees hier alles over in dit interview met Linda.nl.

Nina: Ik ben het erg eens met Suus, voor mij hoeft het niet perse voor de wet of voor de kerk, maar ik wil graag de liefde vieren. Ik verlang naar een meerdaags feest in het buitenland, met alleen maar lieve mensen om mij heen. Het hoeft niet volgens een strak schema, maar lekker dat iedereen kan doen en laten wat ze willen, een groot gevoel van gezellige chaos. En, wellicht wat traditioneler, ik wil wel gevraagd worden. Maar hoe vraag je het als je niet officieel gaat trouwen? Daarin laat ik de creativiteit bij mijn geliefde, want ja, ook daarin ben ik wat traditioneler.. ik wil stiekem wel graag dat hij mij vraagt. En kan dat liefdesfeest ook elk jaar? haha

Er zijn zoveel weddingplanners, waarom kiezen voor TTWP?

Dit weten we pas zeker na een eerste kennismakingsgesprek. Het is voor ons het belangrijkste dat die ene klik er is, dat het goed voelt en dat niet alleen jullie maar ook wij er zeker van zijn dat wij de perfecte planners zijn voor jullie bruiloft. Zo een kennismaking is gratis en geheel vrijblijvend! Voor ons ligt perfectie niet om hoe alles eruit ziet, maar om hoe alles voelt, en dan vooral om hoe jullie en de gasten zich voelen. Daarnaast werken wij altijd met zijn tweeën, zo halen we het beste uit elkaar, is er altijd een dubbele check en zetten wij het beste neer tijdens jullie bruiloft. Kunnen jullie je herkennen in een prachtige gestylde georganiseerde chaos, waar chaos bij ons staat voor een ongedwongen sfeer, samenzijn, onbezorgd genieten en  warme & oprechte gezelligheid, wat er ook nog eens prachtig uitziet? Dan is het zeker tijd voor een kop koffie.

WEBSITE

Wat houdt de knop “meer informatie”  op jullie website in?

Wij willen onze website zo overzichtelijk mogelijk houden en hebben daarom een brochure gemaakt met details over alle opties die wij aanbieden. De knop “meer informatie” zorgt ervoor dat er automatisch een email wordt verstuurd naar ons en dan sturen wij jou de brochure met informatie op.

Waar kunnen wij de Algemene Voorwaarden vinden?

Wij sturen de algemene voorwaarden altijd mee met de offerte en ook hebben wij deze onderaan onze site. Klik hier om de Algemene Voorwaarden te bekijken.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur ons gerust een berichtje!

WEDDING PLANNING

Hoe verloopt het proces als wij jullie als wedding planners inhuren?

Wij hebben een hele handige brochure waarin alles gedetailleerd staat uitgelegd. Deze kunnen jullie hier aanvragen. In het kort;

Kennismaking: Na de aanvraag plannen wij een vrijblijvend kennismaking gesprek in met jullie, dit kan online, telefonisch of op een locatie zijn. In dit gesprek bespreken wij jullie visie en leren wij elkaar wat beter kennen. Het doel van dit gesprek is een globaal idee creëren van het proces en van hoe onze samenwerking zal zijn. We kijken of er een klik is en of we zin krijgen in het plannen van jullie bruiloft samen!

Voorstel: Zijn jullie enthousiast? Is er een klik? Dan maken wij een offerte op voor jullie met een plan en voorstel. 

Planning: Zijn jullie akkoord met de offerte, dan kan de planning beginnen! (Voor betaling voorwaardes, raadpleeg onze algemene voorwaardes). Gedurende de maanden voor de bruiloft zijn wij volop bezig met alles plannen. Wij beginnen met samen met jullie het budget bepalen en gaan vanuit daar door alle mogelijke opties voor jullie bruiloft en vinden daar de best passende leveranciers bij. 

Bruiloft: Op de bruiloft zelf zorgen wij dat de styling en coördinatie precies zijn zoals jullie het voor ogen hadden. Wij zijn het aanspreekpunt voor alle gasten en de leveranciers en zorgen wij dat alles in goede banen wordt geleid, zodat jullie alleen maar hoeven te genieten.

Hebben jullie “vaste” leveranciers?

Wij hebben geen “vaste” leveranciers. Wel hebben werken wij graag met een team van leveranciers waar wij al eens mee hebben gewerkt en waarvan wij weten dat de resultaten geweldig zijn. Per bruiloft is het altijd even zoeken welke leveranciers bij jullie stijl passen en samen met jullie maken wij dan een keuze.

Nemen jullie meerdere bruiloften op dezelfde dag aan?

Ja, wij hebben sinds 2022 ons team uitgebreid en werken samen met verschillende event planning toppers om van elke bruiloft een prachtige ervaring te maken. Minimaal 6 maanden voor de bruiloft zorgen wij ervoor dat de planning bekend is en wie van ons team op welke bruiloft daadwerkelijk aanwezig zal zijn. Wel zorgen wij ervoor dat degene die op jullie bruiloft werkt altijd al in het voortraject erbij is en bij jullie plannings process al betrokken is. 

Wij wonen in het buitenland, kunnen wij jullie boeken als onze wedding planner?

Jazeker! Het is mogelijk om ons te boeken als jullie wedding planner vanuit het buitenland. De meetings kunnen veelal online plaatsvinden tot aan de eerste locatie visit of tasting. Als jullie in Nederland willen trouwen maar er niet wonen is het heel handig om wedding planners te hebben die alles voor de bruiloft on- location kunnen checken. Ook als jullie in het buitenland wonen maar in een ander land dan Nederland of jullie eigen woonplaats willen trouwen is het mogelijk om ons te boeken.

Doen jullie ook bruiloften in Nederland of alleen in het buitenland?

Wij organiseren bruiloften in Nederland en in het buitenland. Door onze ervaring met wonen, reizen en werken in verschillende landen (Ibiza, Parijs, Bali, Miami, Zuid-Afrika, Barcelona en Thailand) hebben wij een flinke database opgebouwd aan mooie locaties en gave leveranciers. Deze database vol contacten zijn wij ook constant aan het uitbreiden naar nieuwe bestemmingen en plekken. Wij zijn het gewend om vanuit 1 locatie iets te organiseren wat op een andere locatie plaatsvindt.

Wat doen wij terwijl jullie onze bruiloft plannen?

Vooral genieten, van het vrijgezellenfeest, van inspiratie zoeken op pinterest en in trouwmagazines en van het plannen van jullie honeymoon (tenzij je deze ook door ons wilt laten plannen natuurlijk). Afhankelijk van jullie wensen en de to do’s die we samen opstellen, hoeven jullie je voornamelijk bezig te houden met keuzes maken tussen de opties die wij voor jullie uitzoeken en overzichtelijk doorsturen.

Het klinkt fantastisch, hoe nu verder?

Om onze website overzichtelijk te houden, hebben wij alles kort toegelicht per dienst. Wij hebben een brochure met meer informatie die wij jullie graag toesturen, vrijblijvend natuurlijk. Hier kunnen jullie precies zien wat wij doen en hoe onze werkwijze is. Om elkaar te leren kennen doen wij graag een kop koffie, bespreken wij jullie wensen en lichten wij onze werkwijze toe. Als we daarna van beide kanten een klik voelen en met elkaar jullie bruiloft willen plannen, maken wij een offerte op. Na de aanbetaling brengen wij een concreet stappenplan in kaart en gaan wij aan de slag met de eerste to do’s. Happy planning :)

bottom of page